De oudste pop, maar nog steeds populair, Barbie

 

De oudste pop, maar nog steeds populair, Barbie!

 

Iedereen kent haar wel, Barbie, maar Barbie is natuurlijk heel erg veranderd in al die jaren. Lees hier hoe de evolutie van Barbie is gegaan.

 

Hoe het allemaal begon

 

De eerste Barbie is gemaakt door het bedrijf Mattel in 1959. De oprichter Ruth Handler zag dat haar dochter aan het spelen was met papieren poppetjes en zo kwam Rutte op het idee om een echte pop voor haar te maken. De pop is vernoemd naar haar dochter Barbara, de eerste Barbie heette daarom ook Barbie ponytail.

 

De mannelijke Barbie en een realistische look

 

Ook is er een mannelijke variant van Barbie, deze kwam na twee jaar. De naam van deze pop was Kenneth. Deze is weer vernoemd naar de zoon van Ruth, Kenneth. De poppen werden zo populair dat ze in meerdere varianten zijn ontworpen. In 1967 kreeg Barbie ook een nieuw gezicht. Het werd een realistischere look, ook kon de pop haar middel draaien en de lippen werden wat ronder.

 

Variatie

 

In 1980 kwamen er zusjes bij voor Barbie, Julia en Christie. Dit waren tevens ook de eerste varianten van gekleurde poppen. De looks van de poppen waren wel hetzelfde als die van Barbie, alleen hadden ze een andere huidskleur. Barbie verkocht nog veel meer andere variaties. In die 1997 kwam de eerste Barbie in een rolstoel.

 

Barbie nu

 

Barbie heeft zoveel ontwikkelingen meegemaakt en dat zou ook zeker nog niet stoppen. Barbies collectie is zeer uitgebreid verschillende haar types, huid, kleren, verschillende stijlen of figuren voor iedereen is er wel wat te vinden. Ook zijn ervoor Barbie heel veel accessoires verkrijgbaar. Denk aan auto's, kleding, huizen, paarden en huisdieren. Je kunt een eigen wereld gaan creëren met de spullen voor Barbie. Barbie heeft ook een heuse filmcarrière opgebouwd. Er zijn al een aantal films waar ze in heeft gespeeld en deze zijn allemaal verkrijgbaar op DVD.

 

Kijk hier voor de hele collectie Barbie poppen

©2023 Voordelig - shoppen - Speelgoedkeuze.nl | Privacy statement